31 January 2011

kembali........

fuhfuhfuh.hehe. nak tiup habuk2 kat blog ni. berhabuk jugak la walaupun tiggalkan sekejap. saya diserang flu, cough n fever tu yang menyebabkan blog ni berhabuk. okey.huhu.ni pun still ada lagi cough n flu. adoiii bile nak ok ni??

walaupun saya tidak sihat, terpaksa juga gagahkan diri ke tempat kerja. kenapa la sakit masa kerja tengah banyak?? xdapat nak rest. huhu. tapi xpe, semalam hari untuk saya berehat sepuas-puasnya. haha. hari saya tido sepanjang hari. nikmatnya dapat tido lame2. nak pulak cuaca hujan je sepanjang hari. lagi la bertambah syok untuk saya tido. untuk si dia, sila jangan jealous okey. haha. cian u kena kerja.

hari ni pun cuaca mendung je. hujan pun baru je berhenti tengahari tadi. waaa. cepat la jam 5 petang. saya nak balik. nak tido. huhu. dengan badan x berapa nak sihat ni asyik nak tido je. huhu.

to all followers and silent readers, saya mintak maaf sebab lame x hapdate blog ni. huhu.

26 January 2011

macam mana nak puaskan hati semua orang??

mmm tajuk pun sedey je. memang sedih pun. mood x berapa nak baik ni. since last nite lagi. :(
last nite  kuar makan dengan family pun x ceria. mesti semua family saya tertanya-tanya nape saya jadi camtu? cian family saya. I'm so sorry buat mama, adik2 saya n are-b. xde niat pun nak wat cmtu tapi tibe2 je perasaan sedey tu datang. da la kt jarang jumpa. :(

saya da cuba jadi yang terbaik untuk mama, adik2, teman tapi mesra, kawan2 serta teman serumah saya. tapi ada juga orang yang xpuas hati dengan saya??? saya ada buat salah ke??? kalau ada face to face la. actually benda ni da lama tapi saya baru dapat tau last nite tu yang mud x brape nak ok.

saya cuba untuk tahan air mata ini mengalir tapi da hati tisu kan tumpah jua ia.huhu.da la xde tempat nak share so saya share la dalam blog ni.

apa yang harus saya buat lagi untuk puaskan hati semua orang???? penat da memikir. :(

25 January 2011

pEngHorMataN CinTa......


Sekiranya kamu dapati dirimu menyintai seseorang yang tidak membalas cintamu, janganlah merasa tersisih. Tiada salahnya menyintai seseorang kerana Cinta tidak memilih untuk singgah di hati seseorang

Sekiranya kamu dicintai oleh seseorang yang tidak kamu cintai, anggaplah ia satu penghormatan buat dirimu tetapi kembalikan penghormatan itu dengan cara yang ikhlas dan jujur. Jangan ambil kesempatan dan janganlah melukakan.

Sekiranya kita bercinta dengan seseorang yang begitu menyintai diri kita dan tiba tiba cinta memilih untuk pergi, tiada siapa yang harus dipersalahkan, relakanlah cinta itu pergi. Kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya yang tersembunyi.. Dan kita akan menyedari apabila masa silih berganti.

Ingatlah bahawa jangan terlalu memilih cinta. Kerana cinta itu sendiri akan memilih untuk singgah di hati sesiapa, Kamu hanya perlu menerima kehadiran cinta itu dengan segala misteri di dalamnya apabila ia datang mengetuk pintu hatimu.

Nikmatinya sebagaimana ia membuat hidupmu bahagia dan bebaskan ia, Cinta sentiasa dan selamanya akan menjadi misteri Bersyukurlah kerana ianya pernah singgah di hati kamu…

24 January 2011

hujung minggu yang sangat syok......

salam ceria untuk semua..... agak berabuk jugak la blog saya setelah 4 hari x update... last week merupakan week yang sangat super duper busy... sangat tired... :)  syok nya kalau dapat pergi bercuti... ngeee.... nak g bercuti kat mane ekk u olls??? any suggestion????

sudah2 ni da lari dari tajuk entri ni.... haha.... da pikir pasal holiday plak... padahal keje kat depan mata ni berlambak2 ni.... huhu....

ikutkan hati malas da nak balik umah mama yang tersayang, konon2nya nak keje la hari ahad (semalam)...
tapi setelah berfikir2 dan setelah di pujuk rayu oleh adik saya,  saya pun mengambil keputusan unuk balik jugak ke rumah mama saya... ngee.... ngada2x... lempang lelaju kang... :)

hari sabtu abis keje jam 1 petang, tapi saya punya la rajin buat la OT sampai jam 4 petang.. balik umah sewa duk kemas2x baju bajan dan sempat lagi basuh baju bajan yang telah direndam selama 3 hari... haha.... jam 6 petang baru la saya kuar dari umah sewa... tapi saya bukan terus balik umah mama, saya terus zasss g K.L amik sumone.... sumone??? sape tu???? haha... biarla rahsia... ngeee.......

syukur alhamdulillah jam 7.45 malam, sampai jugak saya di rumah mama... setelah 2 minggu xbalik... ala baru 2  minggu, 2 pun nak kecoh2... huhu.... mama saya sangat la bising kalau saya xbalik... haha.... anak manja la katanya...

owh sangat syorga bila berada di rumah sendiri... dengan adik-beradik yang sangat beshhh...... gelak x hengat dunia.... buat cam jiran tetangga tak ada kat umah je.... huhu.... tu la bile da berkumpul dengan adik-beradik... macam2 cite yang kuar.... sangat syookkkk wooo..... dan sangat best bile ditemani oleh si dia.... TQ so much because u sudi bercampur dengan family i.... ala u bukan xbiasa kan dengan family i??? da 9 tahun u kenal dengan family i... mama n adik2 i pun da biasa dengan u.... waahhh lari dari tajuk entri lagi ni... ngeeee... sori ye u olls.... huhu...

so setakat ni aje entri untuk hari ni... da xde idea da ni plus plak dengan keje yang bertimbun2x ni... maklum la hari isnin yang blues.... haha.... semoga u olls ceria berkeje n belaja di hari isnin... :)

20 January 2011

Doa untuk kekasih



Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
Ya Allah...
 
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...
Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.

19 January 2011

~ i-city~

salam ceria semua :)

bagaimana dengan hari anda pada hari ni??? hope everthing is ok... hehe... saya xtau la nak mengarut ape dalam entri hari ni... ikutkan hati malas nak wat entri untuk hari ni tapi tangan ni gatal je nak buat jugak... hukhukhk....

disebabkan saya xde idea nak tulis so mari kita layanzzzz gambar2 kat bawah ni....



korang mesti tau kan tempat ni kat mane??? kan kan??? saya berkesempatan pergi time malam new year baru2 ni... huhu... cian saya kan??? 1st time pergi la katanya... hehe



ni la kakak angkat saya yang mengajak saya menyambut new year.. haha... cayang akak..... tq so much coz bawak b p jalan2.... :)  nti kt kuar lg eh....




 shantek kan lampu2 ni??? coloufullll.... :)




nak jugak amik photo..... :)





shangat shantek ini cactus.... hehehe....


shantek nya animal2 ni........





bergambar dengan background merak gitu... hehe.... time ni ramai shangat orang nak amik photo dengan merak ni tau, beratur.... :)





ni plak dengan teddy bear... hehehe.....




ini budak suke btul amiik photo... macam2 gaya dia amik... :)



eh ada lagi gambar sy.... huhu.....

entri ni pun da kire entri basi gak la... ye la da 19 hari berlalu.. huhu.... so pada sape2 yang belum pernah lagi ke i-city shah alam, sila la pergi... sekarang ni da ada umah salji tau u olls... saya xsempat nak masuk bcoz ramai sangat orang time tu... huhu...

to all my follower n readers tq so much because u olls sudi bace blog saya yang mengarut ni... huhu...

18 January 2011

kau yang ku rindui....

Sayang... tahu kah kau aku amat merindui mu sayang??? aku tidak dapat melupakan mu. berbagai cara telah aku lakukan untuk melupakanmu. aku sentiasa menyibukkan diriku dengan kerja seharianku, tapi aku tetap tidak dapat melupakan mu. 

Sayang... Apakah dirimu sudah lupa sejauh mana perjalanan aku untuk mengikat simpulan kasih ini?? Masih ingatkah dikau betapa besarnya pengorbanan diriku untuk menyuburkan tunas cinta yang kita semai dulu? Kenapa racun berbisa yang kau sirami? Kenapa???

Sayang...Kenapa dulu engkau sanggup mengucapkan kata cinta pada diriku??? Mengapa kau mengukir kata-kata janji untuk aku jadikan harapan?? Sedangkan kau belum pasti, belum yakin yang cinta itu sudah datang. Mengapa kau memaksa aku membina sebuah tugu kasih di dalam jiwa aku yang kosong ini, akhirnya kau sendiri yang robohkan??? kau kejam, kau memang kejam!!!

Sayang...Aku tidak pernah menyangka ini semua akan terjadi, aku tidak pernah mengimpikan kekecewaan dalam hubungan kita. Mengapa kau tinggalkan aku disaat rindu merah menyala??? Disaat aku masih menyinta? Kesepian dan kerinduan kian menggamit perasaan, semakin hari semakin kuat rindu itu datang...Aku tidak sanggup berpisah denganmu, kembalilah sayang, kembalilah aku rindukan kamu...

Sayang...Dulu pernah engkau berkata, akulah insan yang paling memahami, insan yang paling mengerti, insan yang paling menyintai dirimu...Tapi kenapa kini kau berpaling arah?? tidak cukupkah dengan apa yang telah aku berikan selama ini....kesetiaan??kejujuran? Tidak cukupkah sayang?? Apakah ada insan yang lebih sempurna dan lebih memahami dirimu yang hadir merampas hatimu dari aku???

Sayang...Kau telah mengelar hatiku, kau sudah menghancurkan impian aku, remuk redam hati ini memikirkan harapan yang punah...Aku tidak malu menyatakan yang aku menangis hampir setiap malam mengenangkan kemusnahan ini...Pengorbanan yang sia-sia, yang tinggal hanyalah kenangan kenakalan senda guraumu yang sentiasa terngiang-ngiang di telingaku...Biarlah aku terus begini. Aku akan menunggumu sayang...tunggu smpai bila2...sampai keakhirnya.

17 January 2011

khas buat sahabatku.......

salam untuk  semua.....

entri hari ini saya tujukan khas buat SAHABAT saya yang tersayang..  
Nur Fairuz bt Kamis.. kami  da seperti adik-beradik... tiada istilah SAHABAT... 10 tahun kami telah berkawan... macam2 pahit & manis telah kami kongsikan.. segala suka & duka telah kami lalui bersama...

ucapan khas buat SAHABATKU......

SAHABAT
pertemuan yang tidak terduga sewaktu dahulu
meninggalkan kenangan yang manis untuk kita kenangi
huluran tanganmu kusambut penuh perasaan 
hari-hari yang berlalu
membuatkan kita terleka dengan perhubungan ini

Tetapi 
tanpa kita sedari
masa berlalu dengan cukup pantas
kita sama-sama dewasa
sama-sama punya cita-cita
keakraban yang dahulunya kebangaan kita
kini pudar ditelan zaman

Wahai sahabat yang paling kurindui
aku ingin sekali bertemu denganmu
menyambung kembali keakraban kita
mengikat kembali perhubungan kita

Wahai sahabat yang ku kasihi
Demi Allah Engkaulah satu-satunya
sahabat yang terbaik bagiku
meskipun waktu akan terhenti
tapi tidak hubungan ini

Sahabat
hanya kau yang ku harapkan
agar kita dipertemukan kembali
agar hubungan silaturahim yang kita cipta
tidak akan hilang
tidak akan pudar ditelan zaman

buat sahabatku, aku memohon ampun sekiranya sepanjang persahabatan kita ini aku ada menguris ati n perasaan kau.... aku harap persahabatan kita kekal sehingga akhir hayat kita... amin....

16 January 2011

Bagaimana menyayangi seseorang



1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda
meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan
gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.  

2. Sayangi dia seadanya.Dia sememangnya seorang yang istimewa
dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk
mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan
jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.

6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa
meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika
anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya
untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya,
nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.

10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya
bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.

15 January 2011

part 2 holiday at bandung.....

salam untuk semua........... mulakan pagi anda dengan ceria ye kawan2x.... :p
seperti yang dijanjikan pagi ini saya update entri mengenai percutian saya part 2 ke bandung.. huhu...
 apa2 pun kita layanzzzzzz gambar2 di bawah....  :)


~Ladang teh~



 gambar ni masa saya on the way ke Tangkuban Parahu.. tempat ini cam kt cameron highland gak..sejukk.... 







da sampai... Tangkuban Parahu... Kawasan ini ialah kawasan Gunung Berapi... 
masa saya sampai kat sane,
hujan.. tempat ni hari2 hujan woo.... Perjalanan ini mengambil masa 3 jam dari hotel....





nampak x asap yang kuar tu??? gunung berapi ni still aktif lagi tau... 
cume sekali je meletus tu pun da terlalu lame... 


nak jugak amik gambar... haha....





 
setakat ini gambar2x di sekitar Tangkuban Parahu... keadaan hujan menyebabkan sesi ambil gambar terbatas... haha....


saya pun xbanyak sangat ambil gambar sebab saya ni bukan nya jenis orang yang suka amik gambar... so setakat ini saje la gambar-gambar yang ada dalam koleksi saya... Gambar saya dengan si dia pun ada jugak tapi saya x dapat nak siarkan atas sebab2 peribadi.. saya harap kawan2x dan pengikut blog saya memahami.. huhu....

sekian sahaja entri percutian ke Bandung untuk kali ini.. insyaallah kalau di murahkan rezeki memang saya ingin ke sana lagi... :P 
selamat berhujung minggu ye semua... :)

14 January 2011

Rela- Tila

Rela

Tak ubah berbunga lalang
Rendahnya pandanganmu
Padaku yang amat memerlukan

Kegersangan sekeping hati
Mengharapkan setitis embun
Agar basah rindu ini

Aku yang terbuang
Sejak mula lagi
Puas ku merintih
Puas ku berduka

Ku hanya mampu berserah
Berserta doa harapan
Ubahlah haluan hidup ini

Demi cinta yang menyala
Kurela menggenggam bara api
Demi kasih yang mengharum
Sungguh aku rela

Biarpun pada pandangan
Seperti bunga yang layu terbuang
Namun kau pasti tahu
Semua kerna
Aku masih lagi setia padamu
Biar ku menangis seumpama pengemis

Ku hanya mampu berserah
Berserta doa harapan
Ubahlah haluan hidupku ini

13 January 2011

~bercuti~

bercuti di  bandung......

actually gmbar2 ni da basi da... aku g bcuti smggu pas raye ari tu... skng ni bru la ada time nk wat entry time g bcuti dibandung... huhu... ikutkan ati xnak da wat entry ni tapi disebabkan aku kebosanan duk umah ni smbil2 belek2x gambar dalam hp ni so aku amik kputusan aku wat la entry pasal holiday kt bandung ni....




aku park kete kt lcct... malas nak menyusahkan orng.... flight aku 20hb september 2010... jam 10pg... kan aku da cakap, da basi da holiday ni... hehe 








sempat lagi pose before nak naik aeroplane.....
                                                                                           



                                                     
ni la keadaan di luar ketika aku dalam aeroplane....



ni la aku dalam aeroplane... nk gak interprame... lol....




rase takut gak bile tengok keadaan kat luar.. time ni mcm2 aku pkir... berdoa byk2x.... ye la kite bukan tau ajal n maut kite bile n di mane... tapi syukur alhamdullillah penerbangan aku selamat....




wah dapat tgk awan... haha.....





selamat sampai di airport bandara husein sastranegara bandung... akhirnya sampai jugak aku di bandung.... pernerbangan ni amik masa 2 jam 30minit.... 




aku cari hotel dekat counter airport... dapat murah ckit dr kita booking terus dgn hotel... aku amik 3 hari 2 malam... tu pun da 1 juta 50 rupiah... juta tu... mahal kan???  haha..... 






ni la rupenya hotel yang aku tido.. 3 star je pun... ok la tu... just untuk tido je... 




yea2x kunci bilik saya.... Royal Dago hotel.... name hotel ni sempena name daerah ni iaitu Dago... huhu..
pas dapat bilik relax2 sekejap... pastu zasssss terus keluar.... wat pe nak duk dalam bilik lame2x... rugi woooo... datang nak p jalan bukan nak duk rilex dalam bilik.... lol!!!


nanti kita sambung second entry la plak.... ada hal yang perlu saya bereskan... huhu.... anyway tq ye u olls becouse u olls sudi menjengah blog saya.... sayang korang...... :)